»   »  IRIS connect

IRIS Connect

Regie over je persoonlijke ontwikkeling en professionalisering van het onderwijs

Reflectie en effectieve feedback zijn belangrijk om de vakbekwaamheid van leerkrachten te vergroten. IRIS Connect is daarvoor het ultieme hulpmiddel. Eenvoudig, veilig en interactief. Elke maand wordt er ruim 30.000 uur aan onderwijsvideo’s geüpload naar het IRIS Connect professionaliseringsplatform, waarbij leerkrachten reflecteren op hun praktijk, effectief onderwijs vormgeven en collega’s begeleiden in een online leergemeenschap. Wij faciliteren en ondersteunen leerkrachten in heel Nederland.

Professionalisering op school
IRIS Connect is meer dan een handig hulpmiddel om tot verbeteringen op school te komen. Het draagt bij aan een cultuur waar mensen van elkaar leren en zich veilig voelen om feedback te krijgen en te geven.

Uitgebreide mogelijkheden
De kracht van IRIS Connect zit in de eenvoud. Dat geldt voor zowel de bediening van de apparatuur als het gebruik van de oplossing. Toch zijn de mogelijkheden van deze observatietool zeer groot:

Belangrijkste mogelijkheden

• Onbeperkt aantal opnames: Iedere gebruiker van IRIS Connect heeft de mogelijkheid om net zo veel video-opnames te maken als gewenst. Er is geen maximum ingesteld.
  • Eenvoudig bewerken van de opnames: Alle video’s zijn achteraf nog te bewerken. Met op zeer eenvoudige wijze knippen en plakken kunnen video’s gecombineerd, ingekort of van volgorde veranderd worden.
  • Twee camera’s en optimaal geluid: De apparatuur is van afstand bedienbaar en bestaat uit twee draadloze camera’s die op verschillende plekken in het lokaal opgesteld kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld zowel de leerkracht als de klas gevolgd worden.
  • Gebruik van kijkwijzers: Wilt u de instructie middels een vooraf gedefinieerde checklist (laten) observeren? Maak dan gebruik van een handige kijkwijzer die u zelf kunt opstellen.
  • Creëer eigen gebruikersgroepen: Bepaal per video-opname met wie u deze deelt. Met uw directe collega’s, uw leidinggevende, een specifieke (vak)groep of zelfs met een andere school.
  • Eenvoudig terug te vinden feedback: De feedback die u van anderen krijgt of uw eigen opmerkingen is gekoppeld aan een fragment. Zo hoeft u niet de hele video terug te kijken om de feedback te analyseren.
  • Zelfstandig regie over de opnames: Tenzij u de video met anderen deelt is deze voor niemand anders zichtbaar dan uzelf. In uw persoonlijke ruimte houdt u volledige controle over uw eigen beeld- en geluidmateriaal.
  • Gewaarborgde privacy van de leerlingen: Om te voorkomen dat leerlingen herkenbaar in beeld komen kunt u de video eenvoudig omzetten naar een cartoonweergave.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Hier bekijk je onze site. Wil jij meer weten? Laat Berend dan vrijblijvend een demonstratie geven op jouw school!

Demonstratie of adviesgesprek aanvragen