»   »  4 presentatietips

4 presentatietips

4 presentatietips

Tip 1

Met de komst van steeds meer breedbeeld schermen is het handig om ook het formaat van dia’s in PowerPoint te wijzigen naar breedbeeld. Dit zorgt dat het beeld in presentatiemodus weer volledig is en dat er geen zwarte vlakken aan de zijkant meer zijn. Hieronder de instructie:

presentatie_1

Tip 2

Door het gebruik van toetscombinaties kunt u twee programma’s gelijktijdig naast elkaar openzetten. Hierdoor kunt u twee zaken laten zien, vergelijken of diverse toepassingen gebruiken. 

- Ga in het eerste programma staan en druk op uw toetsenbord de toetscombinatie in ‘Windows icoontje + pijltje naar links’

- Ga in het Tweede programma staan en druk op uw toetsenbord de toetscombinatie in ‘Windows icoontje + pijltje naar rechts’

presentatie_2

Tip 3

Computers met Windows 10 beschikken over een gratis programma genaamd ‘Windows Ink’. Hiermee kunt direct digitale annotaties maken en een schermafbeelding maken waarover ook weer geschreven kan worden. Windows Ink is simpel te activeren, mits u daarvoor de rechten heeft. 

presentatie_3

Tip 4

Door het gebruik van PowerPoint kan het gebeuren dat de beeldinstelling van uw computer verandert van dupliceren (dubbel beeld) naar uitbreiden (twee verschillende beelden). Dit komt door een instelling in PowerPoint:
 
Ga in PowerPoint naar het tabblad ‘Diavoorstelling’ en zet het vinkje uit voor ‘Presentatorweergave gebruiken’. Hierdoor verandert de beeldinstelling niet meer in uitbreiden, maar blijft deze op dupliceren staan. 
 

presentatie_4

Terug naar overzicht